חדלות פירעון הוא מצב כלכלי בו אדם או חברה אינם מסוגלים לעמוד בתשלום חובותיהם או שסך חובותיהם עולה על סך נכסיהם.
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי , תשע"ח-2018 נכנס לתוקף בשנת 2019 והחליף את פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש]. המונח "פשיטת רגל" פס מן העולם עם חקיקתו של החוק והוחלף, כאמור, במונח "חדלות פירעון". החוק הביא בכנפיו בשורה לחייבים (אלו נקראים בחוק החדש יחידים), כאשר בין היתר קצב בזמן את ההליך וקבע כי שיקום היחיד הוא הראשון במעלה מבין מטרות החוק. במסגרת החוק החדש המחוקק ניסה לטשטש את אות הקין שהיה טבוע על מצחו של פושט הרגל. החוק מכיר בכך שחייב אשר נכנס בשערי ההליך נקלע אליו בתום לב ובשל ניהול כושל של עסקיו, שאמנם לא הצליחו, אך הדבר אינו מהווה פגם מוסרי.
הליך חדלות הפירעון מאפשר לחייב להשתקם כלכלית ולפתוח דף חדש בחייו, תוך פירעון חלקי של החובות לנושיו בהתאם ליכולתו ובאופן מובנה ומפוקח על ידי הנאמן, הממונה ובית המשפט. החוק קיצר משמעותית את ההליך ביחס לאורכו כפי שהיה במסגרת פקודת פשיטת הרגל וההפטר, בדרך כלל, מתקבל בתוך 4.5 שנים ממועד הצו לפתיחת הליכים.
ראשיתו של ההליך בהגשת בקשה למתן צו לפתיחת הליכים לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי (ככל שסכום החובות נמוך מ-166,000 ₪ הבקשה תוגש לרשם ההוצאה לפועל). אם הממונה נעתר לבקשה, ניתן צו לפתיחת הליכים ובו, בין היתר, מושת תשלום חודשי על היחיד (בין מאות שקלים לאלפי שקלים, תלוי בהכנסות משק הבית המשותף), מעוכבים כל ההליכים התלויים ועומדים נגד היחיד (למעט הליכים פלילים), העיקולים מבוטלים, ממונה נאמן ומוטלים הגבלות על היחיד.
משלב זה ובדרך-כלל עד ההפטר היחיד לא יכול להחזיק פנקס שיקים, יש לו צו עיכוב יציאה מהארץ, הוא לא יכול להחזיק כרטיס אשראי ולא יכול לנהל עסק (עו"ד בוחניק מתמחה בהגשת בקשות קונקרטיות לממונה על מנת לקבל היתר מיוחד). לאחר כ- 18 חודשים – המוגדרים בחוק כ"תקופת ביניים" – מתקיים דיון למתן צו לשיקום כלכלי. בדיון זה קובע בית המשפט, בהמלצת הנאמן והממונה, צו שיקום ליחיד שבסופה – בדרך כלל כ-3 שנים – מקבל היחיד הפטר (מחיקה) של חובותיו.
עו"ד יצחק בוחניק צבר ניסיון משמעותי ומומחיות מעמיקה בתחום חדלות הפירעון במהלך שנות עבודתו במשרד מוביל ומדורג בתחום זה, שם ייצג יחידים, חברות, עמותות וכן שימש כבא כוח נאמן מטעם בית המשפט. ניסיון זה העניק לו הבנה וראייה מקיפה של ההליכים המשפטיים, הן מצד בעל התפקיד והן מצד החייבים.
בזכות ניסיונו בייצוג מגוון רחב של לקוחות עו"ד בוחניק רכש הבנה מעמיקה של המורכבויות והאתגרים הייחודיים בתחום. הוא מלווה את לקוחותיו לאורך כל התהליך וצועד איתם יד ביד, החל משלב הגשת הבקשה למתן צו לפתיחת הליכים, עובר לתקופת "הביניים" ועד להשלמת ההליך וקבלת ההפטר המיוחל.
גישתו המקצועית של עו"ד בוחניק מתאפיינת בהבנה עמוקה של צרכי הלקוח ומצבו הייחודי. הוא מקפיד על בחינה מדוקדקת של כל מקרה ומציע פתרונות משפטיים מותאמים אישית. זמינותו הגבוהה מאפשרת ללקוחותיו לקבל מענה מקצועי מיידי ותמיכה מתמשכת לאורך כל התקופה עד לקבלת ההפטר.
מומחיותו בתחום וניסיונו העשיר בהליכים המשפטיים מאפשרים לעו"ד בוחניק להוביל את לקוחותיו בבטחה בהליך חדלות הפירעון שבסופו יוכלו לפתוח דף חדש בחייהם.