הסדר נושים

הליך של הסדר נושים מוסדר בפרק י' לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן – החוק). הליך זה הוא מקביל להליך חדלות פירעון "קלאסי" אך הוא טומן בחובו יתרונות רבים.  אכן, ניתן להגיש בקשה למתן צו לפתיחת הליכים ולהיכנס בשערי הליך חדלות הפירעון, אולם במקרים מסוימים עדיפה האפשרות בבחירת מסלול של הסדר נושים והיא צופנת בתוכה יתרונות רבים. הליך זה מאפשר לחייב לקבל הפטר מרוב רובם של חובותיו באופן מהיר ויעיל יותר מהליך חדלות פירעון, לנטרל את החסרונות וההגבלות הכרוכות במסגרת הליך חדלות פירעון וליצור פתרון מהיר ומותאם אישית שיסיים את מעגל החובות שמצוי הוא החייב בצורה מושכלת ונכונה.

מדובר בהליך מהיר יותר באופן משמעותי מהליך חדלות פירעון ומאפשר לחייב לשוב לפעילות עסקית במהירות. המושכות והשליטה בהליך מצויות בידיו של החייב. אם, לדוגמה, הצעת ההסדר הראשונה שהציע החייב לא זוכה לרוב הדרוש בחוק, החייב יכול לתפור מחדש את חליפת ההסדר ולהציעה מחדש לנושים.

כאמור, הסדר הנושים צריך לקבל את הסכמת הרוב הדרוש של הנושים (רוב מניין וערך). בכדי לגרום לכך שהנושים יביעו את הסכמתם להסדר על הצעת ההסדר להיטיב עימם – אם במסגרת הסכום שישולם להם ואם במסגרת זמן הפירעון – וזאת לעומת הסכום ומשך הפירעון הצפוי לו החייב היה נכנס בשערי הליך חדלות פירעון "קלאסי".

ניהול ההליך, על קצה המזלג הוא, כדלקמן: החייב מגיש לבית המשפט בקשה לכינוס אסיפות נושים לצורך אישור הסדר נושים. בית המשפט ממנה מנהל הסדר אשר בין היתר מכנס אסיפת אשר מצביעים על ההסדר. אם מתקבל הרוב הדרוש אצל הנושים כמשמעתו בחוק (רוב מניין וערך) בית המשפט מאשר את ההסדר.

בהיעדר הסכמה ניתן אף לכפות את ההסדר על הנושים על אף שלא זכה לרוב הדרוש. לשם כך נדרש להראות שההסדר המוצע ראוי והוגן ועדיף על פני אלטרנטיביות כלכליות אחרות ובכלל זה יש להראות שהצעת ההסדר עדיפה על פני הליך חדלות פירעון תחת צו לפתיחת הליכים.

לעו"ד בוחניק ניסיון עשיר בייצוג חייבים במסגרת הסדר נושים והוא מציע פתרון מקיף ומותאם אישית לצרכי הלקוח וליכולותיו הכלכליות. לגישתו של עו"ד בוחניק, הסדר נושים הוא לא רק פתרון אידיאלי עבור החייב, הוא גם הדרך המהירה ביותר עבור הנושים להיפגש עם כספם. במקום להיגרר להליכי חדלות פירעון ממושכים, הסדר נושים מאפשר לחייב לנהל משא ומתן ישיר מול הנושים ולמצוא דרך מוסכמת להחזיר באופן יחסי את החוב וכך להוציא את החייב ואת נושיו נשכרים.

זקוקים לייעוץ מקצועי?

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם

עוד בנושא

חדלות פירעון

חדלות פירעון הוא מצב כלכלי בו אדם או חברה אינם מסוגלים לעמוד בתשלום חובותיהם או שסך חובותיהם עולה על סך נכסיהם. חוק חדלות פירעון ושיקום

קרא עוד »

הסדר נושים

הליך של הסדר נושים מוסדר בפרק י' לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן – החוק). הליך זה הוא מקביל להליך חדלות פירעון "קלאסי" אך

קרא עוד »

פירוק חברות

תאגידים וחברות, בדומה לבני-אדם, לא חיים לנצח. מגיע השלב שבו, לדוגמה, בעל מניות יחיד בחברה הגיע למסקנה כי אין לו עוד צורך בחברה או כי

קרא עוד »